Irigatii


Pompe de suprafata
Pompede suprafata Ȋn momentul de față, cea mai frecvent utilizată pompă pentru puțurile de mică adâncime este pompa de suprafata. Pompele desuprafata sunt montate deasupra puțului, iar apa este trasă din puț  prin aspirare. Din cauza faptului că procesul se bazează pe aspirație, presiunea atmosferică este cea care face cu adevărat întreaga muncă. Gândiți-vă la sistemul acesta ca la un fel de pai lung. Pe măsură ce paiul este supt/aspirat, se creează un vid în pai deasupra apei. Odată ce vidul este acolo, greutatea aerului sau presiunea atmosferică împinge apa în sus de-a lung..
Pompe submersibile pentru foraje
Pompe submersibile pentru foraje Spre deosebire de pompele de suprafata, care sunt montate deasupra terenului, de obicei într-un spațiu mic special amenajat, pompele submersibile, după cum sugerează şi denumirea acestora, sunt adăpostite in apa din foraj. Pompele submersibile Pedrollo pot fi folosite fie la puțuri de mică adâncime, fie în puțuri de mare adâncime. Ele împing apa în sus printr-o conductă instalată în puț spre deosebire de pompele de suprafata, care o trag prin aspirare. De obicei, pompele submersibile au o formă cilindrică şi se montează în carcasa puțului, iar țe..
Foraje apă
Foraje apă Cunoașterea de bază despre puțuri este importantă, mai ales dacă sunteți în plan să vă faceți una sau chiar sunteți un nou proprietar sau dețineți una de o lungă perioadă de timp. Cunoscând elementele de bază vă puteți dota pentru a lua cele mai potrivite decizii cu privire la sistemul puțurilor cu apă si sistemele de pompare Pedrollo. Ȋn ce constă forarea unui puț? Un puț forat este format dintr-o gaură făcută în pământ, partea superioară fiind căptușită cu o carcasă. Carcasa împiedică prăbușirea pereților de foraj și împiedică contaminanții de la suprafață sa..
0 comentarii cu privire la acest articol - vezi comentariile
Tipuri de puțuri
Tipuri de puțuri Un puț cu apă este o excavație sau o structură creată în sol prin săpare, forare sau prin alte metode cunoscute în domeniu, pentru accesul apei freatice în rezervoarele subterane. Apa din puț este trasă de o pompă submersibila Pedrollo. Există mai multe tipuri de puțuri cu apă, cele mai importante şi des întâlnite sunt: Puțurile forate - sunt construite cu ajutorul unui instrument cablat sau unor mașini rotative de foraj. Forarea care străbate materialele neconsolidate necesită instalarea unei carcase și a unui scut pentru a preveni afluxul de sedimente și p..
0 comentarii cu privire la acest articol - vezi comentariile
Tipuri ale sistemelor de irigare
Tipuri ale sistemelor de irigare: Există mai multe tipuri de tehnici de irigare în funcție de modul în care distribuie pe teren apa obținută de la sursă. În general, scopul este de a furniza întregul câmp uniform cu apă, astfel încât fiecare plantă să aibă cantitatea de apă de care are nevoie, nici prea mult, nici prea puțin. Cele mai cunoscute și utilizate sisteme de irigare sunt: irigarea prin picurare, irigarea prin pulverizare, irigația folosind pivot central, irigarea prin mișcare laterală (rolă laterală, rotițe etc), irigare de la suprafață, sub-irigare (din sol), irigare..
Sisteme de irigare
Sisteme de irigare Irigarea este metoda prin care o cantitate controlată de apă este furnizată plantelor la intervale regulate de timp. Este folosită pentru a ajuta la cultivarea culturilor agricole, întreținerea peisajelor și refacerea solurilor perturbate în zone uscate și în timpul perioadelor de precipitații inadecvate. În plus, față de terenuri, sistemul de irigație regulat include o unitate de apă de admisie principală, care atrage apa cu o pompa subersibila sau o pompa de suprafata dintr-o sursă (râu, rezervor, canal) și protejează sistemul de moloz, lapoviță și gunoi; sis..
0 comentarii cu privire la acest articol - vezi comentariile
Afisare 1 - 6 din 6 (1 pagini)
Cu ce te putem ajuta?