Pompe submersibile pentru foraje

Pompe submersibile pentru foraje

Pompe submersibile pentru foraje

Spre deosebire de pompele de suprafata, care sunt montate deasupra terenului, de obicei într-un spațiu mic special amenajat, pompele submersibile, după cum sugerează şi denumirea acestora, sunt adăpostite in apa din foraj. Pompele submersibile Pedrollo pot fi folosite fie la puțuri de mică adâncime, fie în puțuri de mare adâncime. Ele împing apa în sus printr-o conductă instalată în puț spre deosebire de pompele de suprafata, care o trag prin aspirare. De obicei, pompele submersibile au o formă cilindrică şi se montează în carcasa puțului, iar țeava/conducta este verticală şi se extinde în jos, în pământ. Cilindrul găzduiește motorul pompei, precum și o serie de rotoare cu palete stivuite unele peste altele. Aceste rotoare conduc apa în pompă și într-o conductă atașată la partea superioară a pompei. Această conductă este instalată în interiorul carcasei, iar partea de sus a conductei este conectată la conducta de distribuție care iese din puț și este răspândită prin toată casă.

Pompa este conectată la o sursă de alimentare cu fire care merge în sus, paralel cu conducta amintită mai sus, potrivită la partea de sus a carcasei puțului. Datorită faptului că pompele submersibile mută mai multă apă cu același motor de aceeaşi dimensiune, ele sunt mai eficiente decât pompele de suprafat. Un posibil dezavantaj al pompelor submersibile este că ele trebuie îndepărtate din puțul care urmează reabilitat. Dar, pompelesubmersibile Pedrollo sunt foarte fiabile şi nu necesită reparații ani de zile sau chiar decenii.

O altă parte sistemului de pompare din puț este rezervorul de presiune, aflat în mod obișnuit în caminul pompei submersibile. Acestea au de obicei o dimensiune de peste 60 de litri şi pot ajunge până la 300 de litri. Ele livrezează apă sub presiune, astfel încât pompa nu trebuie neapărat să funcționeze de fiecare dată când apa este utilizată. Rezervorul de presiune previne în mare parte uzura unei pompe. Uneori, un mod de a asigura o presiune constantă a apei este instalarea unei valve de control între pompă și rezervorul de presiune. Această supapă reglează automat fluxul de la pompa submersibila pentru a menține o presiune prestabilită. Aceasta poate fi o soluție bună şi economică în acelaşi timp în caz de probleme în ceea ce priveşte presiunea apei.

Denisipare Forae

Postat de admin


Produse legate de acest articol

..

Pompa submersibila Pedrollo 4SR1.5/46

Pompa submersibila Pedrollo 4SR1.5/46

DescriereSunt recomandate pentru pomparea apei curate, cu conţinut de nisip care nu depășește 150 g ..

Pompa submersibila Pedrollo 6SR12/28

Pompa submersibila Pedrollo 6SR12/28

DescriereSunt recomandate pentru pomparea apei curate, cu conţinut de nisip care nu depășește 100 g ..

Cu ce te putem ajuta?