Pompe de suprafata

Pompe de suprafata


Pompede suprafata

Ȋn momentul de față, cea mai frecvent utilizată pompă pentru puțurile de mică adâncime este pompa de suprafata. Pompele desuprafata sunt montate deasupra puțului, iar apa este trasă din puț  prin aspirare. Din cauza faptului că procesul se bazează pe aspirație, presiunea atmosferică este cea care face cu adevărat întreaga muncă. Gândiți-vă la sistemul acesta ca la un fel de pai lung. Pe măsură ce paiul este supt/aspirat, se creează un vid în pai deasupra apei. Odată ce vidul este acolo, greutatea aerului sau presiunea atmosferică împinge apa în sus de-a lungul paiului. În consecință, înălțimea până unde este ridicată apa cu ajutorul unei pompe cu jet este invers porporțională cu greutatea aerului. În timp ce presiunea aerului variază în funcție de altitudine, este normal ca adâncimea unei sonde de mică adâncime acționată cu pompă cu jet să fie limitată până la aproximativ 8 metri maximum.

Pompele de suprafata aspiră printr-o tehnologie modernă. Pompa este propulsată de un motor electric care conduce un rotor sau o pompă centrifugă. Rotorul mișcă apa, numită apa de antrenare, de la puț printr-un orificiu îngust, sau cu jet, montat în carcasa din fața rotorului. Practic, acest orificiu determină viteza apei în mișcare pentru a crește, la fel ca duza de pe un furtun de grădină. Pe masură ce apa iese sub formă de jet, un vid parțial este creat, care aspiră apa suplimentară din puț. Imediat în spatele jetului este un tub Venturi, care crește în diametru. Funcția sa este de a încetini apa și de a crește presiunea. Pompa de apă, care este extrasă din puț prin aspirare, combină apoi jetul cu apa de antrenare pentru a fi evacuate prin sistemul de instalații sanitare, la presiune ridicată.

Pentru că pompele de suprafata  se folosesc pentru a trage/aspira apa, în general, ele au nevoie să fie amorsate/umplute cu apă, înainte ca acestea să funcționeze. In acest caz noi recomandam folosirea pompelor autoamorsantePedrollo JSWm 2AX.  Pentru a menține apa în sistemul de pompare și în instalațiile sanitare şi pentru a nu curge înapoi în puț, o supapă de sens este instalată în conducta de alimentare a pompei.

Pompa apa

Postat de admin


Produse legate de acest articol

Hidrofor Hydrofresh JCRm 1B-N - 24CL

Hidrofor Hydrofresh JCRm 1B-N - 24CL

CaracteristiciTipologie: apa curataUtilizare: domestic, civil, industrialDomeniu utilizare: irigatii..

Hidrofor Easypump JSWm2AX-EP2

Hidrofor Easypump JSWm2AX-EP2

Descriere pompa Pedrollo JSWm2AX-EP2Electropompa Pedrollo JSWm2AX-EP2 este o pompa speciala. Un prod..

Pompa autoamorsanta Pedrollo JSWm2AX

Pompa autoamorsanta Pedrollo JSWm2AX

Sunt recomandate pentru pomparea apei curate fara particule abrazive si a lichidelor chimice care ..

Cu ce te putem ajuta?